onsdag 30 juli 2014

Ny kruka i köket...












Hej!


Hoppas ni mår fin fint! Jag njuter allt jag bara kan av min sista semestervecka.
När semestern går mot sitt slut börjar tankarna snurra i huvudet lite extra. De gamla vanliga rutinerna kommer tillbaka. Stress och jäkt. Träffa barnen endast ett par timmar per dag. Långa dagar och ibland sena kvällar. Men samtidigt glädje över att ha ett jobb som jag trivs med. 
Dessutom blir det en ny period i livet som börjar då lilla Sigrid ska börja förskolan. Nu är hon så stor. 
Men jag ser framför mig att det kommer att gå bra!

Nu när jag har semester har jag hunnit med att göra om lite i köket. En hel del saker har fått byta plats och några nya har kommit till. Just nu är känslan den att jag vill ha lite färre saker framme. Det där går lite upp och ner. 

Krukan och blommorna som står i köksfönstret köpte jag i veckan hos Floraverkstan i Virserum. Jag tyckte att den gjorde sig riktigt bra där. Jag gillar att den är rätt så stor och är lite patinerad. 

/Clara


söndag 27 juli 2014

Bullar!


Här var det dags för bullbak!

Rosa vispskål "Mynte". Nytt decilitermått som ser gammalt ut.

Min "assistent nr.1" och jag är redo för bullbak.

Min "assistent nr.2" hjälper gärna till =).

Dags att lägga ut formar på plåten.

Dags att jäsa lite till...

De flesta bullarna gjorde vi med kanel i och några blev det mandelmassa i.

Resultatet!



Hej!


Idag när det blev lite svalare passade vi på att baka bullar. Det har nämligen varit tomt i frysen ett bra tag nu.
Som ni ser på bilderna så hade jag två assistenter till hjälp =). Den första är väldigt effektiv, klarar sig bra själv och gör att bullarna blir extra saftiga och goda. Den andra assistenten är lite mer omständig, tar längre tid på sig och vill gärna tro att han klarar sig själv... Men bullarna blir dubbelt så goda när han har varit med och hjälpt till =). 

Vi gjorde mestadels traditionella kanelbullar, men jag kan även tipsa er om att göra bullar med riven mandelmassa på. De blir ljuvligt goda! Mandelmassan strös på tillsammans med smör, socker och vaniljsocker på den utkavlade degen. 

För övrigt hade vi trott att det skulle bli en lite mer regnig dag idag, men så blev det inte. Dock var det inte lika varmt som det har varit innan. När regnet lyste med sin frånvaro åkte vi till sjön istället. Det är alltid härligt och uppskattas av hela familjen. 

Eftersom att det inte kom något regn, så får jag minsann gå ut och vattna lite nu istället.

Ha en fortsatt bra kväll!

/Clara

lördag 26 juli 2014

Härliga tider på altanen...

Pardörrar från vår matsal ut till altanen.

Sigrid vill vara där jag är.

I bakgrunden ser ni mina två stora urnor med murgröna på en båge i. 

Framför räcket har jag planterat rosen Astrid Lindgren och lavendel. Än så länge är de rätt små och så, men de växer väl till sig med åren. För övrigt hade vi tänkt måla räcket i år, får se om vi hinner med det.

Matgrupp från Bauhaus.

En fastbunden kandelaber (det kan blåsa rätt mycket här på altanen) och lavendel.

Mitt egna lilla "hemmabygge" - en klematis som klättrar bakom ett gammalt fönster.

Hej!


Idag gick jag upp lite före de andra i familjen. Vi har blivit riktiga sömntutor nu på semestern, så att gå upp kl.7 idag var tidigt för mig!!!...och väldigt skönt att komma upp i tid och "få lite gjort". Jag har kommit till den punkten i livet när man tycker det är "onödigt" med sovmorgon. När man vaknar känns det som att halva dagen har gått och man hinner inte med allt man vill och tänkt. Därför tycker jag att det är skönt att gå upp tidigt även på helgerna. Men nu som sagt på semestern så har det blivit lite annat...
Det här med att sovmorgon är "onödigt" kanske har att göra med att jag är rätt rastlös av mig och måste ha något att göra hela tiden. Att bara sitta och ta det lugnt är svårt tycker jag (jag är dock avundsjuk på de som kan).

Vilken fantastisk sommar vi har (om man har möjlighet att vara vid sjön hela dagarna). Dock är vår gräsmatta helt upptorkad och är i stort behov av vatten. Jag vattnar våra blommor och träd, men man vill ju inte ta hur mycket som helst till bevattning, med risk för att vattnet i brunnen ska ta slut. 

Idag får ni se några bilder från altanen. Nu när det är så varmt kan vi bara vara där på morgonen och kvällen, det är alldeles för varmt resten av dagen. 
Eftersom att altanen är rätt så stor får vi både plats med ett matbord, en soffgrupp, solstolar och lite andra "grejer". Soffgruppen köpte i i våras och den ska ni få se bild på framöver. Idag får ni istället se solstolar och matgruppen (och så en liten linslus som är med på bild lite här och var).

Hoppas ni får en fortsatt fin dag!

/Clara

måndag 21 juli 2014

Ett symaskinsbord på verandan













Hej!


Här på verandan satt jag igår kväll. Dessa sommarkvällar är ju ljuvliga!
Luften är ju så väldigt frisk.
Det är skönt att på kvällen få en liten lugn stund när barnen somnat. Man behöver faktiskt det efter de intensiva dagarna som blir med en 4-åring och en 1-åring.

Här på verandan står ett gammalt symaskinsbord med diverse ting på. Här står också en gammal stol som jag har tagit bort sitsen på och istället ryms där en korg med en blomma i. 
Vi har också en liten sittgrupp här beståendes av ett gammalt loppisfyndat bord och fyra korgstolar. I stolarna ligger kuddar jag har sytt med tyger från Panduro. 

/Clara


söndag 20 juli 2014

Vår semester på Öland

Storebror bjuder lillasyster på dricka. Sigrid har på sig en klänning från HM.

Så här glad blir man av att åka på semester med husvagn.

Lillasyster är rätt nöjd hon med. 


Mina tre!

Den här killen är redo för lilla Victorialoppet. 

Här har han gått i mål (han ville gärna prova att stå på prispallen=)).

Jag gjorde en riktig ansträngning också och var med i Victoriajoggen.

Sigrid och jag.


Kusinbus!

Hej!


Nu är vi hemma igen efter en veckas semester på Öland. 
Förra lördagen kopplade vi på husvagnen och drog iväg till Borgholm. Det har blivit lite av en tradition att vi i min familj åker till Borgholm och campar en vecka varje sommar.
Under dessa dagar hann vi med en hel del. Till att börja med var det dåligt väder de tre första dagarna, så det blev det att åka runt och titta lite här och var. Bland annat gjorde vi ett stopp på Gårdby café och lanthandel, vilket var mycket trevligt. 

På måndagskvällen var sedan jag, Vilhelm och mamma på Victoriadagen och "grattade Victoria" och lyssnade på alla bra artister som var där. Den enda nackdelen var dock att regnet öste ner (därav anledningen till att resten av familjen inte var med), så vi gav upp lite innan det var slut och begav oss hem till husvagnen och mös under filtar i förtältet. Husvagnslivet är ju väldigt enkelt och mysigt måste jag säga!

På tisdagen sen var vädret betydligt bättre. Då var det dags för Vilhelm och mig att springa lilla Victorialoppet respektive Victoriajoggen. Vi tog oss runt båda två och vi kände oss väldigt nöjda efteråt. Det kan ju vara riktigt jobbigt mitt under en joggingtur, men efter sedan känner man sig ju väldigt nöjd och pigg. 

Onsdagen fortsatte med att vi grattade min syster som fyllde år. Hon hade lagt upp dagen på så sätt hon önskade, så det var allt från en massa gott fika till minigolf och restaurangbesök...riktigt trevligt hade vi.
Minigolfrundan var dock lite av en utmaning med Sigrid och två småkusiner som vi försökte hålla i vagnarna, samtidigt som solen gassade. Men det gick bra!

På torsdagen hade vi kanonväder, så då var det stranden som gällde. Vi badade och latade oss nästan hela dagen. En och annan glass slank ju också ner förstås. 

I fredags kväll kom vi hem och jag måste säga att det var riktigt skönt. 
Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Det talspråket stämmer in väldigt bra på mig!

/Clara

onsdag 16 juli 2014

Nu blommar det





Hej!


Nu blommar rosorna för fullt här hemma. Dessa ni ser på bild planterade jag i höstas och de verkar ha tagit sig bra. Jag har ju dock lite dåligt tålamod...jag vill ju att de ska bli jättestora och fina direkt. Men det är ju något jag får lära mig, att det tar sin tid med växter.

/Clara